Blog

Winter 2017

Dat was het de afgelopen weken, een rollercoaster waar ik in zat maar nu is de rust weer een beetje wedergekeerd.
Een beetje want ik heb het heel erg lekker druk met Made by KEET en daar geniet ik van.

Het was begin januari, net gestopt bij mijn werkgever en voor het eerst in mijn 56 jarige leven volledig zelfstandig ondernemer. Oehhh spannend maar  ook zo leuk. Dus beginnen met die handel, tijd zat en energie voor tien. Dat was er dus allemaal wel maar nu de inspiratie nog.

Businesscoach ingehuurd, je moet wat als je het zelf allemaal niet denkt te weten of te kunnen, want toch wel een beetje onzeker, perfectionistisch etc etc met andere woorden gewoon bang voor het onbekende.

Ik ging voortvarend van start, volgde braaf de modules van mijn businesscoach, had coachinggesprekken, deed heel veel ideeen op en ging die ook uitvoeren volgens de aanwijzingen, ik begon met het naaien van de collectie voor het voorjaar, ik had al eerder een en ander bedacht en ontworpen voor de collectie maar toch het "stroomde" niet. Het gevoel was er niet en daar baalde ik van want ik deed toch heel  erg hard mijn best en werkte als een bezetene, volgde de modules op enzovoorts enzovoorts


Waarom, waarom, waarom. Gelukkig hoorde ik in de cursusgroep her en der dezelfde geluiden dus pfff ik was niet de enige, maar het frustreerde me wel en hoe ik het moest oplossen, dat wist ik dus niet. aaargh
Ik ging wandelen naar mijn atelier om te ontspannen, mediteren om mijn hoofd leeg te maken, relaxen met mijn gezin, 's avonds een boek lezen, op tijd naar bed, maar het "stroomde" nog steeds niet. Tja en wat nu................

Stoppen dan maar en weer een baan zoeken...................echt niet, geen sprake van. Daar had ik het niet allemaal voor gedaan. Al die stappen gezet, die grote ontwikkeling die ik doorgemaakt heb en die me op dit punt gebracht heeft en dan nu weer een baan zoeken en voor een werkgever werken. Nee dat was de oplossing ook niet, dat wist ik wel zeker.

Its a FASHION party-3
De Fashionshow IT'S SPRINGTIME kwam steeds dichterbij en ik naaide wel aan de collectie, dat ging gelukkig wel lekker, maar ik wilde ook een mooie powerpoint maken voor de gasten om mijn workshop te promoten en ik wilde een boekwerkje maken om weg te geven over styling, ik wilde, ik wilde, ik wilde en ik wilde het vooral perfect en goed en weet je wat ik eigenlijk wilde............ ik wilde gewoon teveel en ik wilde het te snel.
Toen ik daar eindelijk achter kwam en het moeten allemaal losliet en het "gewoon" op mijn manier ging doen, begon het te "stromen" en het bleef maar stromen en stromen, ik deed alles op mijn intuitie en toen, toen ging het min of meer vanzelf.

Ik ging verder met naaien, kreeg nog veel meer ideeen, riep hulptroepen in om mee te naaien, want inmiddels had ik al meer dan 80 aanmeldingen voor de fashionshow dus oeps er moest wel iets te showen zijn op 30 maart. Tussen de drukke bedrijven door regelde ik de locatie; Riverside Outdoor & Events, een toplocatie aan de Maas, de modellen (mijn zussen en schoondochter), vroeg mijn vriendinnen of ze me konden helpen, belde met andere ondernemers of ze mee wilden doen, maakte een nieuwsbrief tja wat deed ik eigenlijk niet en allemaal in een heerlijke Flow.


 
Tijd om nerveus te worden had ik niet maar ik was het ook niet, compleet in rust regelde ik wat ik wilde regelen en niet wat ik dacht dat ik moest regelen omdat dat beter voor mijn bedrijf zou zijn, no way, gewoon zoals ik ben en zoals ik het kan op dit moment. Want zeg nooit nooit, misschien heb ik de volgende keer wel die mooie powerpoint, of dat boekje over styling maar NU EVEN NIET en dat was ook goed.

Practice what you preach was hier volledig van toepassing want in mijn vorige blog schreef ik nog GOED IS GOED GENOEG en dat was het, goed genoeg, sterker nog, het voelde en was perfect, een TOP avond en volgens de berichten en complimenten die ik van heel veel gasten mocht ontvangen vonden zij dat ook. Ze hadden ervan genoten en weet je, ik ook, met volle teugen zelfs. Het was gewoon PERFECT, waarom, omdat ik de perfectie kon loslaten en ervan kon genieten zoals het was en ging en dat is zo'n fijn gevoel.

En nu, nu heb ik een goed gevulde map met opdrachten waar ik al druk mee bezig ben en waarvan ik al veel klaar heb hangen en af kan leveren voor de Paasdagen dus zat ik met een grote glimlach achter de naaimachine tot gistermiddag ...............toen kwam het mannetje met de hamer.

Ik was me toch moe,, zomaar ineens, ik kon bijna niet meer op mijn stoel blijven zitten, zo moe was ik, dus uiteindelijk maar naar huis gegaan en even lekker geluncht en daarna....... de bank lonkte de hele tijd al sinds ik thuis was en ik ben er lekker een uurtje op gaan liggen. Eerst een ontspannende meditatie gedaan en daarna lekker even gedut en toen kon ik er weer tegen.

Het is bijna Pasen en dan ga ik echt even een paar dagen relaxen. Met man, zoon en schoondochter een paar daagjes in een hotel genieten, lekker eten, bijkletsen en gewoon bij elkaar zijn en opgeladen weer terugkomen en klaar voor de volgende ronde.

Ja de volgende ronde namelijk de workshops. Tijdens de fashionshow heb ik vier t shirts van Made by Keet verloot en de winnaars daarvan hebben ook een try out van de workshop Een Date met Keet; Listen,Look Ask, Feel gewonnen. Daar gaan we gezamenlijk een datum voor plannen en daar ga ik de voorbereidingen voor treffen. Dat wordt leuk, nee sterker nog, dat wordt heel leuk, hoe...... dat weet ik nog niet, ik doe het gewoon weer volgens mijn intuitie en ik vertrouw erop dat het dan helemaal goedkomt en het hoeft niet perfect want Goed is Goed Genoeg.


Heb jij zin in Een Date met Keet stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op en ontvang je de beschikbare informatie.

De workshop in het kort;
inclusief t shirt ; A smile is the prettiest thing you can wear
inclusief koffie/thee en lekkers
inclusief stylingtips
inclusief moodboards
duurt ongeveer 3 uur
groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 personen in mijn atelier
grotere groepen op locatie mogelijk ( prijs dan op aanvraag)
prijs € 57,50

Fijne Paasdagen.
Liefs Keet
© 2019 Made by Keet.

Copyright 2019, Ontwerp, Realisatie & Hosting: DreamView ICT & Internet Services