Blog

Lente 2017

In balans,

Tja wat is in balans......

De laatste jaren wordt er veel over geschreven. Ook ik heb er al veel over gelezen en ik lees er nog steeds over.
Ik slurp al die informatie op als een drenkeling in een droge sloot en nog steeds ben ik niet altijd in balans.

Moeilijk onderwerp hoor in balans, althans dat vind ik en met mij velen als ik zo om mij heen luister.

Want wat is balans? Volgens het van Dale woordenboek zijn de volgende betekenissen van toepassing;

ba·lans (de; v(m); meervoud: balansen)

1 tweearmige weegschaal

2 evenwicht: in balans zijn in evenwicht; uit zijn balans raken uit zijn evenwicht

(boekhouden) overzicht van bezittingen en schulden: de balans opmaken het resultaat van zijn werk berekenen (ook figuurlijk)

Het is dus op drie manieren uit te leggen maar het heeft wel alledrie met evenwicht te maken.

Evenwicht op de tweearmige weegschaal, evenwicht in je leven en evenwicht in je bedrijf. Ik heb met alledrie wel een band moet ik je zeggen.
Laten we maar bij 1 beginnen, de weegschaal, een heikel onderwerp waarmee ik een haat/liefde verhouding heb opgebouwd.
Inmiddels probeer ik alleen maar liefde te voelen maar af en toe komt de haat weer de hoek om kijken. Meestal is dat als ik teveel gegeten heb. Herkenbaar? Wees eens eerlijk.

Het is niet zo dat ik te zwaar ben, want dat is niet zo en ik ben ook niet meer ontevreden over mijn lijf  (pff en dat is fijn want dat was best vermoeiend), maar het kan altijd beter in balans zodat die weegschaal niet naar links of naar rechts doorslaat. Als ik nu altijd gezond at, met mate en genoeg zou bewegen en en en en.... tja dan zou ik qua gewicht dus altijd in balans kunnen zijn en zou die weegschaal dus nooit doorslaan, maar zo werkt het niet, althans niet voor mij, want balans op die weegschaal heeft met zoveel meer te maken dan alleen dat gewicht en dan kom ik meteen op punt 2.

In balans zijn, in evenwicht, uit zijn balans raken, uit zijn evenwicht, hetzelfde als bij de schommelstoel hieronder :-))

Dat hoort toch eigenlijk onlosmakelijk bij die weegschaal van punt 1

Want als je in balans bent, denk je over al dat soort dingen niet zoveel na, het is dan gewoon zoals het is, je bent tevreden met wie, wat en hoe je bent en je flowt lekker en die weegschaal blijft lekker in het midden hangen. Helaas  (of niet) werkt het niet zo. Ik vergelijk het ook weleens met het opvoeden van je kinderen, kind in ons geval.

Ze hebben dan van die fases, tegenwoordig hebben ze daar allemaal mooie termen voor, de orale fase (van nul tot anderhalf) de anale fase van anderhalf tot drie en ga zo maar door totdat ze volwassen zijn ( ik ga het niet allemaal noemen maar op google kun je daarover heel veel lezen) 

Nou toen onze zoon nog niet volwassen was en wij hem zo goed mogelijk probeerden op te voeden vond ik hem in fases gewoon strontvervelend. Als je een strontvervelende fase gehad had volgde altijd een rustige fase en dacht je hè hè dat hebben we gehad, weer een fase verder, allemaal weer wat geleerd en allemaal in balans, niet dus. Vroeg of laat kwamen we toch weer in de volgende strontvervelende fase en dat lag echt niet aan onze zoon, dat ligt aan het leven om het zo maar even makkelijk te zeggen. Je blijft namelijk leren, ontdekken, verbeteren, veranderen en er komen telkens weer nieuwe inzichten, nieuwe ideeen, nieuwe wijsheden, dus hoe kun je dan in godsnaam altijd in balans zijn, mijn inziens kan dat dus helemaal niet en hoeft dat dus ook helemaal niet.

Het hele leven is geven en nemen, geef je teveel dan doe je jezelf te kort en neem je teveel dan doe je de ander te kort en zo probeer ik al mijn hele leven de juiste balans te vinden en te houden. Soms gaat het goed en soms ook niet. 

Jarenlang heb ook ik teveel van mezelf gegeven en ja dat deed ik gewoon zelf en ook omdat ik het graag deed voor alles en iedereen en met heel veel liefde maar de weegschaal sloeg wel regelmatig de uit balans kant op. Het duurde heel lang voordat ik erachter was dat ik dit toch echt anders moest gaan aanpakken als ik meer in balans dan uit balans wilde blijven, maar hoe dan? Tja ook daar kom je door schade en schande achter door het echt anders te gaan doen en om er daarna weer achter te komen dat echt anders ook niet helemaal werkt en een goede balans dus een hele lastige is en blijft. Ik probeer het wel elke dag weer en doe mijn best om op mijn levenspad en dus in balans te blijven.

Op dat levenspad blijven bevalt me overigens uitstekend, ik voel me er prettig bij, vraag daar ook hulp bij als ik dat nodig acht en raak ook weleens van het pad verwijderd, maar probeer het wel weer zo snel mogelijk terug te vinden want dan voel ik me toch het beste.

Wat bedoelt ze daar nou mee zul je je misschien wel afvragen, nou dat zal ik uitleggen en dan kom ik ook meteen bij punt 3 van de betekenis van balans; overzicht van bezittingen en schulden: de balans opmaken, het resultaat van zijn werk berekenen (ook figuurlijk).
En dat alles met alles te maken heeft.

In mijn bedrijf Made by Keet ben ik ook altijd op zoek naar de juiste balans. 

De juiste balans in creeeren en ondernemen 
De juiste balans in geven en nemen
De juiste balans in werken en relaxen
De juiste balans in zelf doen en uitbesteden
De juiste balans in geld uitgeven en geld verdienen

Je hebt van die tijden zoals ik hierboven al noemde, dan hoef je er niet over na te denken en gaat het gewoon zoals het gaat en zit je in een heerlijke flow, maar dan heb je weer zo'n fase waarin je twijfelt of je het wel goed doet, of ze je producten nog wel leuk vinden, of je wel genoeg gaat verdienen om de hypotheek mee te betalen, of je meer moet uitbesteden zodat je meer kunt relaxen of dat je meer zelf moet doen of je niet teveel stoffen hebt ingekocht en je dat allemaal wel terug gaat verdienen, of je niet teveel weggeeft aan je klanten of te weinig, wat ze wel niet van je nieuwe collectie zullen vinden of van jouzelf en ga zo maar door.

Wat ik nu inmiddels weet is, dat ik mag vertrouwen op mezelf en mijn intuitie en dat betekent voor mij in balans zijn en heel eerlijk dat lukt echt lang niet altijd maar ik blijf er aan werken en soms gaat het vanzelf en soms niet, het zijn gewoon die fases die bij het leven en het levenspad horen.

Mijn intenties zijn echter altijd zuiver, dat voel ik en dat weet ik gewoon.

Daarom doe ik wat ik doe, creeeren, ondernemen, geven, nemen, werken, relaxen, liefde, maar vooral ook waar ik blij van word en anderen blij mee maak want dat geeft mij energie en voldoening.

Ik nodig je daarom van harte uit voor mijn Feel Good Friday, gewoon gratis, omdat ik het leuk vind om te geven en samen te proberen in balans te zijn. 

Jullie hoeven alleen maar te komen en te genieten.

Vrijdag 17 november is Jill Geurts van Professionailz aanwezig om je nagels in model te vijlen, een handmassage te geven of je nagelriemen  te verzorgen met olie en als je dat wilt kun je je nagels laten lakken met gellak voor een speciale eenmalige prijs.

Jill heeft een leuke gezellige, lichte nagelstudio aan de Vijverhof 6 in Druten waar ik graag kom om mijn nagels en handen te laten verzorgen, kijk eens op haar facebook pagina naar alle handen die ze al verzorgd heeft met mooie gellak in ontelbare kleuren. https://www.facebook.com/JillGeurtsProfessionailz/?fref=ts

Vrijdag 24 november is  Iris van Wessel van Praktijk Feelings aanwezig om je een korte stoelmassage te geven, gewoon over je kleding heen, zonder olie, in een ontspannen houding zodat stijve spieren van bijvoorbeeld nek/schouders, hoofd en rug kunnen ontspannen. Je goed voelen en ontspannen is het resultaat. Een aanrader wat mij betreft, heerlijk.

Iris is voetreflex- en ayurvedisch massage therapeut, docent yoga en docent massage en heeft haar praktijk in Beuningen aan de van Heemstraweg 35. Je kunt bij haar terecht voor ontspanning maar ook voor klachtbehandeling en yogalessen. Voor meer informatie verwijs ik je naar haar website https://mwfeelings.nl

Zie ik je op vrijdag 17 of 24 november tussen 14.00 en 17.00 uur?  Ik zorg voor koffie en thee met iets lekkers en jij hoeft alleen maar te genieten van een echt momentje voor jezelf, heerlijk verwend worden en ontspannen het weekend in, wat wil je nog meer.

Liefs Keet

 

 

 

 

© 2019 Made by Keet.

Copyright 2019, Ontwerp, Realisatie & Hosting: DreamView ICT & Internet Services